Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ "ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΑΓΩΝΑ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ" : 3-4-5-6 ΑΠΡΙΛΗ






Οι Εργάτες της ΒΙΟΜΕ, των Τσιμέντων Χαλκίδας, οι εργαζόμενοι της Ελεύθερης Αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ3, οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες του Υπ. Οικονομικών,  οι σχολικοί φύλακες Θεσ/νίκης, σωματεία, συνδικαλιστικές κινήσεις, πρωτοβουλίες, συλλογικότητες και κινήματα, ξεκινάμε ενωμένοι στις 3 Απρίλη από τη Θεσσαλονίκη (ΒΙΟΜΕ-ΕΡΤ3) μία διαδρομή αξιοπρέπειας με το «Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης» που θα καταλήξει στις 6 Απρίλη στην Αθήνα με πορεία προς το υπουργείο Εργασίας. Ενδιάμεσοι σταθμοί: περιφερειακές Ελεύθερες ΕΡΑ, εργοστάσιο Τσιμέντων Χαλκίδας, «άσπρα σπίτια», κέντρο Αθήνας.


Πρόκειται για μία αυτοοργανωμένη πρωτοβουλία «από τα κάτω» που στοχεύει αφενός στην άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων αγωνιζόμενων κομματιών της κοινωνίας και της εργατικής τάξης και αφετέρου, στην υπενθύμιση προς την εξουσία, ότι η παλλόμενη κοινωνική/κινηματική δυναμική, κόντρα στη λογική της «πολιτικής ανάθεσης» και του «τέλους της ιστορίας», είναι σε θέση να δημιουργεί και να πολλαπλασιάζει κομβικά γεγονότα σε πραγματικό χρόνο όσο τα αιτήματα των αγωνιζόμενων παραμένουν αδικαίωτα. Αυτή την εξελισσόμενη δυναμική δεν πρέπει να την υποτιμήσει κανείς… πολύ περισσότερο αυτοί που διαχειρίζονται την πολιτική εξουσία. Εξάλλου, έως τώρα, τίποτα δεν μας χαρίστηκε. Φτάσαμε έως εδώ με αγώνες και έτσι σκοπεύουμε να συνεχίσουμε.


Διαβάστε ολόκληρο το κάλεσμα της καμπάνιας: http://www.eek.gr/index.php/concerninglabor/3331-kalesma-tis-panelladiki-kampanias-karavani-agona-allileggyis-3-4-5-6-aprili

Δείτε τα ψηφίσματα αλληγεγγύης σωματείων/συλλογικοτήτων καθώς και τις διεθνείς ανακοινώσεις στήριξης στη ΒΙΟΜΕ: http://www.eek.gr/index.php/concerninglabor/3326-psifismata-allileggyis-somateion-kai-syllogikotiton-diethneis-anakoinoseis-allileggyis-sti-viome

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Κοινωνικός Χώρος για την Υγεία: Συζητώντας για την ψυχική υγεία, Τρίτη 24 Μάρτη, 5.30μμ


ΠΡΟΣ ΤΟ 14ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΕΚ

Η Μεγάλη Καμπή

1. Οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου δεν αποτελούν άλλη μια, “συνηθισμένη” κοινοβουλευτική αναμέτρηση που έφερε μιαν ακόμη κυβερνητική αλλαγή στην κορυφή του αστικού καθεστώτος. Αποτελεί σημείο καμπής στην μετά το 2007 παγκόσμια καπιταλιστική κρίση και στη διεθνή ταξική πάλη, με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την ευρωζώνη να αναδεικνύεται ξανά, πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά, γεωπολιτικά ως το επίκεντρο της χειρότερης παγκόσμιας κρίσης στην Ιστορία του καπιταλισμού.

Διαβάστε ολόκληρο το ντοκουμέντο: http://eek.gr/index.php/14o-synedrio/3224-pros-to-14-synedrio

 ----------------------------------------------------------------------------------

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ EUROGROUP: Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ!

Στις εκλογές της 25 Ιανουαρίου ένα μεγάλο λαϊκό κύμα οργής έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση με την ρητή εντολή να σκιστούν τα Μνημόνια του κοινωνικού κανιβαλισμού, να μπει ένα τέλος στην χωρίς τέλος “λιτότητα”, να ανακουφιστεί ο λαός από το συντριπτικό βάρος του χρέους στους διεθνείς τοκογλύφους , να ελευθερωθεί από τα “αποφασίζω και διατάζω” της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, να ξεκουμπιστεί η λαομίσητη τρόικα.

Σχεδόν ένα μήνα μετά, με την επίτευξη “συμφωνίας με το Eurogroup, δηλαδή με το ιταμό τελεσίγραφο του Σόιμπλε και του Ντάισεμπλουμ, στις 20 Φεβρουαρίου, την κατάθεση μιας λίστας δεσμεύσεων από την πλευρά της Αθήνας και την καταρχήν επιφυλακτική αποδοχή της στις 24 Φεβρουαρίου από το Βερολίνο (Σόιμπλε,) την Φραγκφούρτη ( Ντράγκι) και την Ουάσιγκτον (Λαγκάρντ), “το κρέας βαφτίστηκε ψάρι”, κατά την παροιμιώδη πλέον φράση του Μανόλη Γλέζο: το Μνημόνιο δεν σκίστηκε αλλά ονομάστηκε “υφιστάμενος διακανονισμός”(current arrangement) κι η τρόικα δεν εκδιώχθηκε αλλά πήρε το σεβάσμιο όνομα “θεσμοί”(institutions), διατηρώντας την δικτατορική της επιτήρηση ( “αξιολόγηση”-review). Τα βαφτίσια δεν σταμάτησαν χάρη στην “δημιουργική ασάφεια” του κειμένου συμφωνίας. Το αποκορύφωμα ήταν ότι ο Τσίπρας, η ηγετική του ομάδα κι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ βαφτίσανε την κατά κράτος υποχώρηση “νίκη¨.

Διαβάστε ολόκληρη την απόφαση της ΚΕ του ΕΕΚ: http://www.eek.gr/index.php/announcements/3276-i-symfonia-me-to-eurogroup-o-laos-den-tin-ypografei-kai-tha-tin-katargisei


Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Η ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

[...]Στην Ελλάδα της κρίσης και της ανθρωπιστικής καταστροφής όλο και περισσότερες γυναίκες συναντιούνται στους δρόμους του αγώνα. Εδώ αναβιώνουν οι καλύτερες παραδόσεις των ανταρτισσών της Αντίστασης και του Εμφυλίου του ’41- ’49 στις πόλεις και τα βουνά, των γυναικών των φυλακών Αβέρωφ και των άλλων φυλακών και τόπων εκτόπισης και εξορίας, των απλών γυναικών του λαού, αλλά και των γυναικών της Επιστήμης και της Τέχνης.
Σίγουρα έχουμε πολύ δρόμο ακόμα να διανύσουμε μέχρι να κατακτήσουμε την ισότητα των φύλων, στην κοινωνία όπου θα έχει καταργηθεί η εκμετάλλευση, η καταπίεση, η ταπείνωση και ο εξευτελισμός ανθρώπου από άνθρωπο, στην αταξική κοινωνία, όπου η εργασία δεν θα είναι καταναγκασμός αλλά ελεύθερη, δημιουργική δραστηριότητα.

Μ’ αυτό το όραμα της καθολικής ανθρώπινης χειραφέτησης πρέπει να αγωνιστούμε, με το πάθος που μας χαρακτηρίζει, ενάντια στις δυνάμεις και τους μηχανισμούς της βιοεξουσίας, ενάντια στους κοινωνικούς αποκλεισμούς και την εξόντωση των διαφορετικών, των μη-κανονικών για το σύστημα, ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό, την Αμυγδαλέζα και όλα τα κέντρα κράτησης, τις φυλακές τύπου Γ΄.
Παίρνοντας παράδειγμα από τις γυναίκες της Ροζάβα, μέσα στον αγώνα ανακαλύπτουμε και απολαμβάνουμε την ξεχωριστή ομορφιά του. Ανακαλύπτουμε μια άλλη αισθητική, που δεν έχει καμιά σχέση με τα σημερινά πρότυπα ομορφιάς. Είναι η αισθητική της Επανάστασης.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο της Κατερίνας Μάτσα: http://www.eek.gr/index.php/g-articles/3279-i-xeirafetisi-tis-gynaikas-kai-i-koinoniki-epanastasi

Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των απολυμένων των καταστημάτων Metropolis στην Πειραιώς 178 στα Πετράλωνα



Διαδήλωση έξω από τον ελληνικό τελικό της Eurovision (Πειραιώς 178) την Τετάρτη στις 19:30, για τρίτη συνεχομένη χρονιά.

Οπλισμένοι με το δίκιο που ξεχειλίζει, τον επίμονο αγώνα μας και την δύναμη της αλληλεγγύης που δεχόμαστε.

Ανδρέα Κουρή θα μας βρίσκεις συνέχεια μπροστά σου

Απολυμένοι/ες των καταστημάτων Μετρόπολις.

http://ergazomenoimetropolis.blogspot.gr/2015/02/eurovision-4-730.html