Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Απόφαση της συνέλευσης για την Κονίστρα: Κάτω τα χέρια από τους δημόσιους χώρους!

Το Σάββατο 9 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στην Κονίστρα Πετραλώνων Συνέλευση κατοίκων, φορέων και συλλογικοτήτων της περιοχής με θέμα τη στοχοποίηση ελεύθερων χώρων και σχολικών συγκροτημάτων της περιοχής.
Η παιδική χαρά της Κονίστρας αφού έκλεισε κάτω από περίεργες συνθήκες, βρέθηκε να "ενοικιάζεται" σε ιδιώτες με αγγελία που ανάρτησε το Εθνικό Συμβούλιο Ελληνίδων το οποίο και διαχειρίζεται τον χώρο με παραχωρητήριο. Εδώ και πολλά χρόνια αντιμετωπίζουμε τη διεκδίκηση από την «ΓΕΧΑ» του κτιρίου που στεγάζεται το 73ο Δημοτικό Σχολείο. Είναι γνωστά τέλος τα προβλήματα της «Αργέντειου Παιδικής Στέγης που στεγάζεται σε παρακείμενο χώρο και διαχειρίζεται το ίδρυμα «Μαζί για το Παιδί».

Είναι απαράδεκτο δημόσιοι χώροι στους οποίους μεγάλωσαν, έπαιξαν και πήγαν σχολείο γενιές και γενιές κατοίκων σήμερα να βρίσκονται ανοχύρωτοι στο στόχαστρο της εμπορικής εκμετάλλευσης. Είναι επίσης απαράδεκτο τόσο ο Δήμος της Αθήνας όσο και το Ελληνικό Δημόσιο να μην παρεμβαίνουν για την προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της περιοχής.
Ο χώρος της Κονίστρας ειδικά είχε πάντα δημόσιο χαρακτήρα με ελεύθερη πρόσβαση και λειτουργία. Η συντήρηση και οι όποιες εργασίες ανάπλασης και αναβάθμισης έγιναν τα τελευταία χρόνια, πραγματοποιήθηκαν με χρήματα του Δήμου, δηλαδή με χρήματα των δημοτών. Είναι μία από τις ελάχιστες παιδικές χαρές σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή που μέχρι πρόσφατα εξυπηρετούσε εκατοντάδες παιδιά και μια όαση πρασίνου στον πυκνό αστικό ιστό.

• Απαιτούμε να γίνουν από τις υπηρεσίες σας όλες οι απαραίτητες ενέργειες και τεχνικές εργασίες, ώστε ο χώρος να επισκευαστεί και να αναβαθμιστεί, για να αποδοθεί το συντομότερο δυνατό στους κατοίκους και στα παιδιά της περιοχής. Ζητάμε άμεσα να καθαριστεί ο χώρος, να απομακρυνθούν τα επικίνδυνα παιχνίδια, να καθαριστούν και να καταστούν ασφαλή όλα τα κτίσματα, να απομακρυνθούν μπάζα και άλλα υλικά και να αποκατασταθούν οι ζημιές στην κερκίδα και στους ήδη ανοιχτούς χώρους άθλησης.

• Ζητάμε να εγκριθεί άμεσα κονδύλι από τον προϋπολογισμό του Δήμου ικανό για την επαναλειτουργία της παιδικής χαράς και να ζητηθεί με προγραμματική σύμβαση η συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής ώστε να καλυφθούν οι απαραίτητες δαπάνες και το έργο που ήδη υπάρχει στο τεχνικό πρόγραμμα για το 2015 να ξεκινήσει άμεσα.

Σαν κάτοικοι της περιοχής δηλώνουμε ότι δε θα επιτρέψουμε καμία άλλη χρήση της «Κονίστρας», ενός χώρου που αποτελεί μέρος της Ιστορίας της περιοχής μας. Δηλώνουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τον Δημόσιο χαρακτήρα συνολικά της έκτασης που περικλείεται από της οδούς: Τρώων, Παλληναίων, Δημοφώντος, Κυμαίων & Στησικλέους, παιδική χαρά, αθλητικούς χώρους, σχολεία, καθώς και κάθε δημόσιου χώρου της περιοχής μας.

Καλούμε τέλος το Εθνικό Συμβούλιο Ελληνίδων να σταματήσει την προσπάθεια οικειοποίησης μιας έκτασης που στη συνείδηση των κατοίκων είναι δημόσια και την οποία απλώς διαχειρίζεται και να εγκαταλείψει την διαφαινόμενη απόπειρα ενοικίασης σε επενδυτή. Δηλώνουμε σε τυχόν υποψήφιο επενδυτή πως η έκταση είναι δημόσια και θα βρει τους κατοίκους και τις συλλογικότητες της περιοχής απέναντι σε κάθε απόπειρα.

Συνέλευση κατοίκων
Κονίστρα 9/5/15



Δεν υπάρχουν σχόλια: