Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

ΠΡΟΣ ΤΟ 14ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΕΚ

Η Μεγάλη Καμπή

1. Οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου δεν αποτελούν άλλη μια, “συνηθισμένη” κοινοβουλευτική αναμέτρηση που έφερε μιαν ακόμη κυβερνητική αλλαγή στην κορυφή του αστικού καθεστώτος. Αποτελεί σημείο καμπής στην μετά το 2007 παγκόσμια καπιταλιστική κρίση και στη διεθνή ταξική πάλη, με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την ευρωζώνη να αναδεικνύεται ξανά, πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά, γεωπολιτικά ως το επίκεντρο της χειρότερης παγκόσμιας κρίσης στην Ιστορία του καπιταλισμού.

Διαβάστε ολόκληρο το ντοκουμέντο: http://eek.gr/index.php/14o-synedrio/3224-pros-to-14-synedrio

 ----------------------------------------------------------------------------------

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ EUROGROUP: Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ!

Στις εκλογές της 25 Ιανουαρίου ένα μεγάλο λαϊκό κύμα οργής έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση με την ρητή εντολή να σκιστούν τα Μνημόνια του κοινωνικού κανιβαλισμού, να μπει ένα τέλος στην χωρίς τέλος “λιτότητα”, να ανακουφιστεί ο λαός από το συντριπτικό βάρος του χρέους στους διεθνείς τοκογλύφους , να ελευθερωθεί από τα “αποφασίζω και διατάζω” της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, να ξεκουμπιστεί η λαομίσητη τρόικα.

Σχεδόν ένα μήνα μετά, με την επίτευξη “συμφωνίας με το Eurogroup, δηλαδή με το ιταμό τελεσίγραφο του Σόιμπλε και του Ντάισεμπλουμ, στις 20 Φεβρουαρίου, την κατάθεση μιας λίστας δεσμεύσεων από την πλευρά της Αθήνας και την καταρχήν επιφυλακτική αποδοχή της στις 24 Φεβρουαρίου από το Βερολίνο (Σόιμπλε,) την Φραγκφούρτη ( Ντράγκι) και την Ουάσιγκτον (Λαγκάρντ), “το κρέας βαφτίστηκε ψάρι”, κατά την παροιμιώδη πλέον φράση του Μανόλη Γλέζο: το Μνημόνιο δεν σκίστηκε αλλά ονομάστηκε “υφιστάμενος διακανονισμός”(current arrangement) κι η τρόικα δεν εκδιώχθηκε αλλά πήρε το σεβάσμιο όνομα “θεσμοί”(institutions), διατηρώντας την δικτατορική της επιτήρηση ( “αξιολόγηση”-review). Τα βαφτίσια δεν σταμάτησαν χάρη στην “δημιουργική ασάφεια” του κειμένου συμφωνίας. Το αποκορύφωμα ήταν ότι ο Τσίπρας, η ηγετική του ομάδα κι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ βαφτίσανε την κατά κράτος υποχώρηση “νίκη¨.

Διαβάστε ολόκληρη την απόφαση της ΚΕ του ΕΕΚ: http://www.eek.gr/index.php/announcements/3276-i-symfonia-me-to-eurogroup-o-laos-den-tin-ypografei-kai-tha-tin-katargisei


Δεν υπάρχουν σχόλια: