Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: ΔΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΕΛΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΡΥΤΑΤΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΟΥ

Διαβάστε όλο το υλικό για τη δίκη της συντρόφισσας εδώ: http://eek.gr/index.php/repression/2837-13-oktovriou-diki-astynomikou-tis-omadas-delta-gia-ton-varytato-travmatismo-tis-aggelikis-koutsoumpou




[...]Και τώρα, λίγο πριν εκπνεύσει η πεντετία, τη Δευτέρα 13 Oκτωβρίου 2014, έχει προσδιοριστεί να εκδικαστεί η υπόθεση ως τροχαίο ατύχημα, με κατηγορούμενο τον αστυνομικό της ομάδας ΔEΛTA Θεμιστοκλή Ποιμενίδη, στο Γ’ Tριμελές Πλημμελειοδικείο Aθήνας, σύμφωνα με το κλητήριο. Bεβαίως, τα τροχαία εκδικάζονται στο Mονομελές Πλημμελειοδικείο όπου έχει, στην πραγματικότητα, προσδιοριστεί να εκδικαστεί. Nα υποθέσουμε ότι πρόκειται περί λάθους ή έχουμε μια ακόμη σκόπιμη μεθόδευση για να οδηγηθεί η υπόθεση σε παραγραφή;

H απόπειρα των κρατικών αρχών και των εκφυλισμένων κυβερνητικών εκπροσώπων τους να «θάψουν» και εν συνεχεία να υποβιβάσουν την βάρβαρη, δολοφονικού τύπου επίθεση των κατασταλτικών μηχανισμών σε τροχαίο ατύχημα, δεν πρέπει να περάσει.

Αν ένας άνθρωπος, ένα από «τα κορίτσια της βροχής» του αντιδικτατορικού κινήματος, υφίσταται την ωμή και βάρβαρη βία από κρατικά όργανα καταστολής, κανένας δεν μπορεί να μένει σιωπηλός. Eπιπλέον,  η υπόθεση συμπυκνώνει όλα τα ζητήματα παθογένειας της ελληνικής αστικής δημοκρατίας, ιδίως μετά την εξέγερση του 2008 και την επακολουθήσασα οικονομική χρεοκοπία. Eίναι αποκαλυπτική για τη δράση ενός κράτους σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, που στο έδαφος της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας καταπατά όλα τα στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι: την ίδια περίοδο που το επίσημο κράτος οργανώνει την ωμή καταστολή των διαδηλωτών, στις 6 Δεκέμβρη 2009, μαζί με ένα όργιο εκατοντάδων προληπτικών συλλήψεων, με πιο χαρακτηριστική την εισβολή στο αναρχικό στέκι Pεσάλτο, ο ναζιστικός παρακρατικός βραχίονας ενισχύεται, ενθαρρύνεται και μάλιστα υποβάλλει μηνύσεις σχεδόν σε όλο το φάσμα του αριστερού και αναρχικού χώρου, με την εισαγγελία να φέρνει στο εδώλιο του κατηγορουμένου τον πρώην πρύτανη του EMΠ κ. Mουτζούρη και τον γραμματέα του EEK Σάββα Mιχαήλ (που αθωώθηκαν πανηγυρικά στις 4 Σεπτεμβρίου 2013).

Στην παρούσα δίκη, αντίθετα από δεκάδες άλλες περιπτώσεις βιαιοπραγίας των αστυνομικών οργάνων, διαθέτουμε το όνομα του δράστη και του συνοδηγού του και η δίωξη δεν γίνεται κατ’ αγνώστων.

Ανοιχτή Συνέλευση στα Πετράλωνα: Κυριακή 28/9/14 στο πάρκο Βουτιέ


Ταξίδι Χωρίς Χάρτη: Γλέντι οικονομικής ενίσχυσης με ζωντανή μουσική

Δίκη αγωνιστών για τον αγώνα του Προαστιακού: Παρασκευή 26 Ιούλη 2014 στο Κτίριο 9 της Ευελπίδων

Για πολλά χρόνια κάτοικοι των περιοχών της Αθήνας καλούσαν σε συγκεντρώσεις, αποκλεισμούς, διαμαρτυρίες και προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), ενάντια στη δημιουργία του υπέργειου Προαστιακού σιδηροδρόμου. Η λειτουργία του ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2007, χωρίς την απαραίτητη υποδομή για σήμανση στις αφύλακτες διαβάσεις. Παρ' ότι, διέσχιζε με μεγάλη ταχύτητα πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αθήνας και παρά την αντίθετη απόφαση του ΣτΕ που πρότεινε την υπογειοποίηση του. Οι κάτοικοι του Βοτανικού και οι φορείς τους επανειλλημένα είχαν προειδοποιήσει για την επικινδυνότητα της διέλευσης του και την ανυπαρξία διαβάσεων. Αλλά τα συμφέροντα για την λειτουργία του και οι μίζες τύπου Siemens ήταν πολύ μεγάλα.

Στις 10 Ιουλίου του 2007 ένα συρμός του Προαστιακού στο ύψος του σταθμού Μετρό Κεραμεικός, τραυματίζει σοβαρότατα 19χρονη κάτοικο της περιοχής η οποία διέσχιζε την αφύλακτη διάβαση. Την ίδια μέρα πραγματοποιείται μεγάλη αυθόρμητη και οργισμένη συγκέντρωση στο σημείο του ατυχήματος με οδοφράγματα και φωτιές στις γραμμές του τρένου. Κάποια παρευρισκόμενα φασιστοειδή απευθύνουν απειλές στους συγκεντρωμένους Ελληνες και Μουσουλμάνους κατοίκους της περιοχής. Αποφασίζεται επιτόπου η πραγματοποίηση νέας συγκέντρωσης διαμαρτυρίας με την συμμετοχή όλων των φορέων του Γ' Δημοτικού Διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων για την επόμενη μέρα.


Η συγκέντρωση της 11ης Ιουλίου είναι μαζική και είναι συγκλονιστική η παρουσία πολλών μικρών μαθητών από τα γύρω σχολεία με αποτέλεσμα τα παρευρισκόμενα επί των γραμμών του Προαστιακού ΜΑΤ ενώ πέρνουν διαταγές να διαλύσουν τους συγκεντρωμένους δεν μπορούν να το εφαρμόσουν. Ενώ διαλυόταν η συγκέντρωση μετά από 3 ολόκληρες ώρες οργανωμένη ομάδα 5-6 παρακρατικών φασιστοειδών πλησίασε μεθοδευμένα και ένας εξ' αυτών χτύπησε στο κεφάλι με γλομπ τον σύντροφο του ΕΕΚ Γιάννη Γιαννατσή, λέγοντάς του: "Είσαι κομμούνι έ;", ακολούθησε συμπλοκή με παρευρισκόμενους συντρόφους του ΕΕΚ οι οποίοι και αυτοί χτυπήθηκαν. Τα φασιστοειδή εξαφανίστηκαν με την βοήθεια της Αστυνομίας και ο σύντροφος Γιάννης βρέθηκε νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Την επόμενη μέρα λόγω ελλιπούς σήμανσης συγκρούστηκε συρμός Προαστιακού με εμπορική αμαξοστοιχία με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 57 επιβατών του Προαστιακού.

Την Δευτέρα 16 Ιούλη και ενώ ο σύντροφος ήταν ακόμη στο νοσοκομείο πραγματοποιήθηκε στο σημείο μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την βάρβαρη δολοφονική επίθεση με την συμμετοχή συλλόγων, φορέων και συλλογικοτήτων  της ευρύτερης περιοχής του Γ' Διαμερίσματος Δ.Α., συντρόφων του ΕΕΚ και συναγωνιστών από όλο το φάσμα της κοινοβουλευτικής, εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του Αντιεξουσιαστικού χώρου.

Παρά την καταγγελία στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα ποτέ η Αστυνομία δεν κινήθηκε για την διερεύνηση της υπόθεσης και την εξερεύνηση των δραστών της δολοφονικής επίθεσης στο σύντροφο. Από τότε δυστυχώς έχουν πραγματοποιηθεί πολλά θανατηφόρα ατυχήματα στις γραμμές λόγω του σιδηροδρόμου και κανένας δεν έχει συρθεί στα διακαστήρια.

Όμως το Κράτος εδώ και χρόνια σέρνει στα δικαστήρια κατοίκους τόσο από τους Αγίους Αναργύρους όσο και από την περιοχή του Βοτανικού. 

Την Παρασκευή 26 Ιούλη 2014 στο Κτίριο 9 της Ευελπίδων στο 4ο Μονομελές δικάζεται ο αγωνιστής τότε πρόεδρος του Συλλόγου κατοίκων Ρούφ - Βοτανικού "Μέγας Αλέξανδρος" Σπύρος Πηλίτσης και η τότε Δημοτική Σύμβουλος της Αριστεράς Αννα Φιλίνη για παρακώληση συγκοινωνιών κατ' επανάληψη και λόγω συμμετοχής τους στις συγκεντρώσεις.

Καλούμε κάθε σύντροφο και φίλο να παρευρεθεί στην δίκη.

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΝΟΧΟΙ ΓΙΑ ΑΠΛΗ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΠΡΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΣΕ ΗΡΕΜΗ ΨΥΧΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΙ ΜΑΧΑΙΡΟΒΓΑΛΤΕΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ Β.ΣΙΑΤΟΥΝΗΣ ΚΑΙ Θ.ΣΤΡΑΤΟΣ


11,5 και 13,5 χρΟνια Εκαστος φασΙστας

  • ·         Στις 30.6.2008, το στέκι ‘Αντίπνοια’ στα Πετράλωνα δέχεται οργανωμένη και σχεδιασμένη δολοφονική επίθεση 15-20 φασιστών εναντίον 4 αναρχικών συντρόφων, την ώρα που πραγματοποιούσαν αυτοοργανωμένα μαθήματα ισπανικών στον ανοιχτό κοινωνικό χώρο.
  • ·         Δυο αγωνιστές μαχαιρώνονται βάναυσα, ο ένας τους με κίνδυνο για τη ζωή του από σοβαρότατα αιμορραγικά τραύματα στη μηριαία αρτηρία.
  • ·         10 λεπτά μετά, και σε τυπικό έλεγχο της αστυνομίας, βρίσκονται πάνω σε δυο άτομα πτυσσόμενα μαχαίρια 20 εκατοστών, το ένα με χαραγμένη σβάστικα στη λαβή, καθώς και ένα τσεκούρι.
  • ·         Προσάγονται και παραδέχονται πως συμμετείχαν στο δολοφονικό ραντεβού. Συλλαμβάνονται, ορίζονται δικάσιμες ημέρες κι αφήνονται ελεύθεροι.
  • ·         Ως το 2011 οι φασίστες εξαφανίζονται και παίρνουν συνεχώς αναβολές.
  • ·         Η δολοφονική συμμορία της Χρυσής Αυγής, τους βάζει δικηγόρους και αλλάζουν τους ισχυρισμούς τους λέγοντας πως δήθεν δεν έχουν σχέση και ήταν περαστικοί.
  • ·         Εμφανίζονται στο δικαστήριο, τον Μάρτη του 2011 κι αναγνωρίζονται αμέσως από τους μετέπειτα μάρτυρες. Μαζί με αγέλη φασιστών, ανάμεσά τους οι νεοναζί Κασιδιάρης και Λαγός, προκαλούν τους αλληλέγγυους αγωνιστές και διαλύουν το δικαστήριο.
  • ·         Το τριμελές πλημμελειοδικείο κρίνει πως η εγκληματική πράξη δεν είναι οι σωματικές βλάβες αλλά η απόπειρα ανθρωποκτονίας κι η υπόθεση πάει στο Πρωτοδικείο.
  • ·         Μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα τον Σεπτέμβρη του 2013, προφυλακίζονται για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

H δίκη των φασιστών ξεκίνησε στις 19.9 και ολοκληρώθηκε 22.9 2014. Oι φασίστες της Χρυσής Αυγής κρίθηκαν ομόφωνα ένοχοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, οπλοφορία και οπλοχρησία. Και τις δυο μέρες δεκάδες αγωνιστές στάθηκαν στο πλευρό της ‘Αντίπνοιας’, με πλήρη απουσία αριστερών δυνάμεων (πλην ΕΕΚ). Οι καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων αλλά και των ίδιων των θυμάτων ήταν συγκλονιστικές. Οι αναρχικοί αγωνιστές υπερασπίστηκαν περήφανα τον πολιτικό και κοινωνικό χαρακτήρα του στεκιού που διατηρούν, αυτός άλλωστε ήταν ο λόγος που οι φασίστες στοχοποίησαν τον χώρο τους. Περιέγραψαν με συγκλονιστική και συγκινητική ακρίβεια τις στιγμές της επίθεσης και δεν άφησαν τίποτα να πέσει κάτω.
Ο ανεκδιήγητα πανάθλιος δικηγόρος των φασιστών προκαλούσε διαρκώς γέλια στο αλληλέγγυο ακροατήριο και εκνευρισμό ακόμη και στην έδρα του δικαστηρίου. Ο νέος τους δικηγόρος (σημείωση: άλλαξαν από εκείνους του 2011) είχε νέα υπερασπιστική γραμμή σύμφωνα με την οποία προσπάθησε να πείσει πως οι φασίστες ήταν όντως στο σημείο της επίθεσης αλλά «τους είχαν πει πως θα μοίραζαν φυλλάδια της Χρυσής Αυγής και πως αποχώρησαν αμέσως μόλις αντιλήφθηκαν την επίθεση». Ουσιαστικά ισχυρίστηκε πως εκείνοι που μαχαίρωσαν έδρασαν αυτόνομα και πως ο σκοπός της συνάντησης ήταν ειρηνικός. Επιπλέον οι φασίστες δήλωσαν πως είναι απλοί φίλοι της ΧΑ εδώ και 8 χρόνια ο ένας και 5 χρόνια ο άλλος, τη στιγμή που έχει αποκαλυφθεί σε δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών ότι ο Σιατούνης ήταν μέλος όχι απλά της Χρυσής Αυγής αλλά και της Κεντρικής της Επιτροπής την περίοδο της επίθεσης. Στην ερώτηση της συνηγόρου των θυμάτων, πώς ήταν απλά μέλη αφού στις δημοτικές εκλογές του 2010 ήταν υποψήφιος με τη Χρυσή Αυγή, ο Σιατούνης υποστήριξε πως... ήταν σχεδόν τυχαίο και πως ο ίδιος δεν ψήφισε τον εαυτό του αλλά «τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ Κορτζίδη»..! Γενικότερα, οι φασίστες ήταν πλήρως γελοίες φιγούρες, κλαίουσες ιτιές στα χνάρια του Μπούκουρα. Εντελώς δειλοί, ξεφτιλισμένοι κι απομονωμένοι, αφού όχι χρυσαυγίτης αλλά ούτε η μάνα τους δεν βρισκόταν στην αίθουσα. Τόση αποφασιστικότητα θέλει για να είσαι νεοναζί! Ο δε αμπελοφιλόσοφος-παραψυχολόγος δικηγόρος τους, στην τελική του αγόρευση επιχείρησε κυρίως διάφορους φτηνούς εκβιασμούς προς τους ενόρκους. Απ’ την άλλη δεν παρέλειψε να αναπτύξει μια κατ’ ουσίαν απολογητική της ίδιας της Χρυσής Αυγής («δεν είναι όλοι οι χρυσαυγίτες μαχαιροβγάλτες») την ίδια στιγμή που δεν ξέχασε να αναφερθεί ‘αθώα’ σε θεωρίες ‘εξίσωσης των άκρων’ (αναφορές στις δίκες για ΣΠΦ)…
Σε μια ξεκάθαρα πολιτική δίκη, εκείνοι που φανερά έλειπαν ήταν η αριστερά της αστικής νομιμότητας και της φόλας «να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή». Απορεί κανείς γιατί δεν βρέθηκαν στον χώρο των αστικών δικαστηρίων, αυτών δηλαδή που πλανώνται πως θα πραγματοποιήσουν το αίτημά τους.
 


Εκείνοι που δεν έλειπαν -και ξέρουν γιατί- ήταν το ίδιο το αστικό κράτος: οι δυνάμεις καταστολής του είχαν διαρκώς αποκλεισμένη την αίθουσα, επιχείρησαν να αφαιρέσουν τα κρεμασμένα στα κάγκελα του Πρωτοδικείου πανό υποστήριξης στο στέκι και στη λήξη της δίκης επιτέθηκαν στους συγκεντρωμένους αλληλέγγυους αγωνιστές, τη στιγμή που ο ένας εκ των δύο καταδικασμένων αποβρασμάτων φώναζε «ο Φύσσας να δείτε πόσα χρόνια έφαγε». Η καταδίκη και η ποινή φυλάκισης που επιβλήθηκε στους επίδοξους δολοφόνους είναι δίκαιη μόνο για ένα σύστημα που έκανε τα στραβά μάτια στο καταφανές πως δεν επρόκειτο για απλή απόπειρα ανθρωποκτονίας αλλά για κατά συρροή και με συνέργεια, που αν είχε προταθεί από την εισαγγελία θα είχε επισύρει κατά πολύ βαρύτερες ποινές. Η καταδίκη παραμένει πολύ λίγη για αυτό που έχουμε μπροστά μας. Το πανό του ΕΕΚ στα δικαστήρια έγραφε πως “ο φασισμός τσακίζεται στο δρόμο με Ενιαίο Μέτωπο των εργατών”. Σε αυτό το δρόμο, με τη στήριξη του φτωχού λαού και με επικεφαλής την εργατική τάξη θα αποδώσουμε δικαιοσύνη για κάθε ανώνυμο θύμα του φασισμού και του καπιταλισμού.

Ακολουθήστε τους συνδέσμους για να διαβάσετε παλαιότερες αναρτήσεις σε σχέση με την υπόθεση: http://eekpetralona.blogspot.gr/2014/09/229-9.html



Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Απαράδεκτη έναρξη του διαμερισματικού συμβούλιου των Πετραλώνων. Φωτογραφίες του φασίστα και των προστατών του.

Ελάχιστες μέρες πριν κλείσει ένας χρόνος από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, λίγα μέτρα δίπλα από το σημείο δολοφονίας του Σαχτζάτ Λουκμάν και ενώ στις 19/9 συνεχίζεται η δίκη για την επίθεση χρυσαυγιτών ενάντια στο αναρχικό στέκι 'Αντίπνοια',  οι ναζιστές ενορχηστρωτές των 2 από τις πιο τρανταχτές χρυσαυγίτικες δολοφονίες, τόλμησαν να στείλουν στην εργατική γειτονιά των Πετραλώνων τον φασίστα εκλεγμένο σύμβουλό τους(Αλεξόπουλος). Στον χώρο του συμβουλίου είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς σύντροφοι της ΚΟ Πετραλώνων-Κουκακίου του ΕΕΚ, συναγωνιστές της ΚΕΕΡΦΑ Πετραλώνων-Θησείου και συναγωνιστές από τον αναρχικό-αντιεξουσιαστικό χώρο. 

Ο φασίστας Αλεξόπουλος των Πετραλώνων

Σαν βρεγμένη κότα, ο φασίστας σύμβουλος κατάφερε να εισέλθει στην αίθουσα του συμβουλίου μόνο και μόνο λόγω της στήριξης και περίθαλψης των λεγόμενων 'δημοκρατικών' δυνάμεων, δηλαδή της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που εξάντλησε και τις τελευταίες ρανίδες αστικής δημοκρατίας τους, στο να αποδεχτεί στο τραπέζι του συμβουλίου το 'δημοκρατικά εκλεγμένο' μέλος της παρακρατικής συμμορίας. Ο σύμβουλος του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε καταγγέλοντας πως δεν πρόκειται να συνομιλήσει στο ίδιο τραπέζι με τον φασίστα. Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως η εκλεγμένη σύμβουλος του ΚΚΕ παρέμεινε κανονικά, κι από αυτή την άποψη μάλλον δεν βρίσκεται σε κοινή γραμμή με τον συντρόφό της Μ.Σελέκο(εκλεγμένος δήμαρχος ΚΚΕ στο Χαϊδάρι), ο οποίος από το 2012 έχει αντιταχθεί αποφασιστικά στην παρουσία ακόμη και φασιστικών εκλογικών περιπτέρων στο δήμο του.


Ο ΠΑΣΟΚος προστάτης του φασίστα

Μάλιστα ο ΠΑΣΟΚος σύμβουλος(βλ. δίπλα φωτό), όχι μόνο καλοδέχτηκε τον φασίστα-καρμπόν του ελεεινού Μπαρμπαρούση(βλ. φωτό παραπάνω) αλλά επιπλέον εξεγέρθηκε κατά φωτογράφου που απαθανάτιζε τις οικογενειακές στιγμές κράτους-παρακράτους(βλ.κάτω φωτό). Είναι φανερό πως οι σύμβουλοι του ΠΑΣΟΚ συμπλέουν πλήρως με τις συμμαχίες του αρχηγού τους Ε.Βενιζέλου, που ήταν ο πρώτος και καλύτερος που τον Φλεβάρη έσπευσε να σφίξει το χέρι της κυβέρνησης ολιγαρχών και φασιστών του Κιέβου, αυτών δηλαδή που σφαγιάζουν εργάτες στο εξεγερμένο Ντονμπάς. Μέσα σε λίγα λεπτά εμφανίστηκαν και μηχανές των δυνάμεων καταστολής του αστικού κράτους για να διασφαλίσουν με τη σειρά τους τη συμμετοχή του ναζιστή στο διαμερισματικο συμβούλιο.
Πριν την έναρξη του διαμερισματικού συμβουλίου.
'Δημοκράτες' και φασίστας στο ίδιο τραπέζι

Το ΕΕΚ σε ανακοίνωση που μοίραζε, τόνιζε για άλλη μια φορά πως «Οι συλλήψεις στελεχών της Χρυσής Αυγής δεν ισοδυναμούν με την εξαφάνιση του φασισμού. Το δικαστικό σύστημα, που αθώωσε τον φραουλοπαραγωγό-καπιταλιστή Βαγγελάτο και τους μπράβους του για τις "φράουλες και αίμα" της Νέας Μανωλάδας, όχι μόνο δεν μπορεί να καθαρίσει το φασισμό, αλλά τον αναπαράγει μέσω των αποφάσεων ενός κράτους σε μια -πλαστή- διαρκή κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενός κράτους που αθωώνει ενόχους και τιμωρεί τους αδικημένους.
Ο κρατικός μηχανισμός, του οποίου αποκαλύφθηκε η στενή σύνδεση με το ναζιστικό κόμμα, συνεχίζει να βρίσκεται στη θέση του και δεν φτιασιδώνεται με κάποιες διώξεις στελεχών της ΕΛΑΣ, της ΕΥΠ κλπ.
Τα μέτρα εξόντωσης του λαού και της νεολαίας, τα μέτρα που γεννούν την κοινωνική απελπισία συνεχίζουν να θρέφουν το φασισμό, την πιο συνεπή πολιτική έκφραση του κοινωνικού κανιβαλισμού. Η κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, των πολιτικών υπευθύνων αυτής της κοινωνικής καταστροφής βρίσκεται στη θέση της.
Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου συνεχίζει να δίνει το χέρι στη χούντα των ολιγαρχών του Κιέβου σύμφωνα με τις επιταγές του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ και της ΕΕ. Η κυβέρνηση του Κιέβου φιλοξενεί φασίστες και νοσταλγούς του Χίτλερ σε κρίσιμα κυβερνητικά πόστα, μαζί και στον κρατικό μηχανισμό και το στρατό. Η κυβέρνηση του Κιέβου διεξάγει έναν απροκάλυπτο εμφύλιο πόλεμο για την εξόντωση του λαού της Ανατολικής και Νότιας Ουκρανίας, και για τις ανάγκες αυτού του πολέμου έχει επιστρατεύσει τα τάγματα εφόδου των ναζί της Σβομπόντα και του Δεξιού Τομέα.»
(βλέπε περισσότερα εδώ: http://eekpetralona.blogspot.gr/2014/09/blog-post.html )


Δεν θα αφήσουμε τον ζόφο να κυριαρχήσει ούτε στα Πετράλωνα, ούτε πουθενά. Με όπλο μας τον προλεταριακό διεθνισμό θα συντρίψουμε τα φασιστικά μαντρόσκυλα, που υπερασπίζονται το σύστημα που τα γεννά και το κράτος που τα υποθάλπτει. Άμεσο καθήκον μας να ρίξουμε την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και να παλέψουμε για το χτίσιμο του σοσιαλισμού.
Απαραίτητος όρος γι αυτό είναι να προετοιμαστούμε και να χτίσουμε ενιαίο μέτωπο της εργατικής τάξης. Σε αυτόν τον δρόμο και με τη στήριξη του φτωχού λαού, θα ξετρυπώσουμε και θα διαλύσουμε κάθε ανθρωπόμορφο φασιστικό τέρας μαζί κι όσους το καλοδέχονται.

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ , ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ!

Όλοι στη διαδήλωση στις 18 Σεπτέμβρη, Kερατσίνι (Aμφιάλη), Παν. Tσαλδάρη 60, 6 μ.μ.

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ή Killah P, στο Κερατσίνι από το χέρι των φασιστών της Χρυσής Αυγής, στις 18 Σεπτέμβρη του 2013, πυροδότησε ένα πλατύ κύμα λαϊκής οργής ενάντια στους φασίστες δολοφόνους, ένα κίνημα που φόβισε τους κρατούντες ξυπνώντας μνήμες από την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008, σύμφωνα με τις δηλώσεις του ίδιου του Σαμαρά στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας (11/10/2013).
Οι συλλήψεις, όμως, στελεχών της Χρυσής Αυγής δεν ισοδυναμούν με την εξαφάνιση του φασισμού.
Το δικαστικό σύστημα, που αθώωσε τον φραουλοπαραγωγό-καπιταλιστή Βαγγελάτο και τους μπράβους του για τις “φράουλες και αίμα” της Νέας Μανωλάδας, όχι μόνο δεν μπορεί να καθαρίσει το φασισμό, αλλά τον αναπαράγει μέσω των αποφάσεων ενός κράτους σε μια –πλαστή- διαρκή κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενός κράτους που αθωώνει ενόχους και τιμωρεί τους αδικημένους.
Ο κρατικός μηχανισμός, του οποίου αποκαλύφθηκε η στενή σύνδεση με το ναζιστικό κόμμα, συνεχίζει να βρίσκεται στη θέση του και δεν φτιασιδώνεται με κάποιες διώξεις στελεχών της ΕΛΑΣ, της ΕΥΠ κλπ.
Τα μέτρα εξόντωσης του λαού και της νεολαίας, τα μέτρα που γεννούν την κοινωνική απελπισία συνεχίζουν να θρέφουν το φασισμό, την πιο συνεπή πολιτική έκφραση του κοινωνικού κανιβαλισμού. Η κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, των πολιτικών υπευθύνων αυτής της κοινωνικής καταστροφής βρίσκεται στη θέση της.
Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου συνεχίζει να δίνει το χέρι στη χούντα των ολιγαρχών του Κιέβου σύμφωνα με τις επιταγές του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ και της ΕΕ. Η κυβέρνηση του Κιέβου φιλοξενεί φασίστες και νοσταλγούς του Χίτλερ σε κρίσιμα κυβερνητικά πόστα, μαζί και στον κρατικό μηχανισμό και το στρατό. Η κυβέρνηση του Κιέβου διεξάγει έναν απροκάλυπτο εμφύλιο πόλεμο για την εξόντωση του λαού της Ανατολικής και Νότιας Ουκρανίας, και για τις ανάγκες αυτού του πολέμου έχει επιστρατεύσει τα τάγματα εφόδου των ναζί της Σβομπόντα και του Δεξιού Τομέα.
Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, ή η Τρόικα των ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ δεν μπορούν –ούτε θέλουν- να αντιμετωπίσουν το φασισμό. Xρησιμοποιούν τους ναζιστές, όπου τους χρειάζονται σαν σιδερένια γροθιά ενάντια στη μαχόμενη εργατική τάξη. Πέρα από τα μυστικά αλισβερίσια με τους ναζί, αυτοί οι ίδιοι με τα κανιβαλικά μέτρα τους γεννούν τα κοινωνικά αίτια της ανόδου της άκρας δεξιάς στην Ελλάδα και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η αδυναμία τους να επιλύσουν την κρίση του συστήματός τους που σοβεί από το 2007-2008 οδηγεί στην υιοθέτηση των πιο βάναυσων μεθόδων για την διατήρηση της κυριαρχίας τους. Το σαπισμένο και κατακερματισμένο τους πολιτικό σύστημα επαναπροσλαμβάνει Καρατζαφέρηδες για να σταθούν δίπλα σε υπουργοποιημένους τσεκουροφόρους Βορίδηδες και φασίστες τηλε-κλόουν του είδους του Άδωνι Γεωργιάδη. Αυτά τα φθαρμένα και διεφθαρμένα πολιτικά εργαλεία καλούνται να επιβάλουν νέα ολέθρια μέτρα εις βάρος του λαού.
Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και ολόκληρο το πολιτικό σύστημα του οποίου είναι επικεφαλής δεν φτιασιδώνεται. Καταρρέει και από τα συντρίμια του ξεπηδάνε τα τέρατα του φασισμού, οι απόγονοι των εμπνευστών του Άουσβιτς και του Νταχάου, της εκατόμβης του Β' παγκόσμιου πολεμικού μακελειού.
Δεν μπορούμε να αφήσουμε το ζόφο να κυριαρχήσει ούτε στο Κερατσίνι, ούτε πουθενά.
Είναι υπόθεση της παγκόσμιας εργατικής τάξης να τσακίσει το φασισμό και την άκρα δεξιά που πάει να σηκώσει κεφάλι. Ο προλεταριακός διεθνισμός δεν είναι μια αφηρημένη ιδέα, μόνο η κοινή πράξη εκατομμυρίων εκμεταλλευμένων και καταπιεσμένων σε όλη την Ευρώπη μπορεί να βάλει τέρμα στα σχέδια των καπιταλιστικών διευθυντηρίων του Βερολίνου και των Βρυξελλών, και να σαρώσει μαζί τα φασιστικά μαντρόσκυλα, που υπερασπίζονται το σύστημα που τα γεννά και το κράτος που τα υποθάλπει.
Φόρος τιμής στη μνήμη του Παύλου Φύσσα είναι η πάλη ενάντια στο σύστημα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας· φόρος τιμής στα θύματα του φασισμού στα Καλάβρυτα, στο Δίστομο, στην Κάνδανο, στην Kοκκινιά και την Kαισαριανή και σε κάθε γωνιά του πλανήτη.
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

3 Σεπτέμβρη 2014

http://www.eek.gr/index.php/fotografies/2824-enas-xronos-apo-tin-dolofonia-tou-pavlou-fyssa-den-ksexname