Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Κυριακή 1/6: Συζήτηση "Επικινδυνότητα-Φόβος-Καταστολή" από τον κοινωνικό χώρο για την Υγεία στο κατειλημμένο ΠΙΚΠΑ

Αναδημοσίευση από https://laikisineleusipetralona.espivblogs.net/

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΓ ΤΟΥ ΕΕΚ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 25/5/14

Εδώ βρίσκεται ολόκληρη η ανακοίνωση: http://www.eek.gr/index.php/announcements/2647-anakoinosi-typou-tou-pg-tou-eek-gia-ta-eklogika-apotelesmata-tis-25-5-14

Διαβάστε μέρος της ανακοίνωσης:


Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου δεν μπορεί να κάνει το μαύρο-άσπρο στις τηλεοπτικές οθόνες του αστικού συστήματος χωρίς να ρεζιλεύεται στα μάτια του λαού. Η αναμφισβήτητη αλήθεια είναι ότι η μνημονιακή κυβέρνηση υπέστη δεινή πολιτική ήττα και μαυρίστηκε από την λαϊκή οργή στις τριπλές κάλπες της 25ης Μαΐου, χάνοντας την μεγαλύτερη και πολυπληθέστερη περιφέρεια της χώρας, την Αττική, χάνοντας σε πανελλαδικό εκλογικό ποσοστό και προπαντός χάνοντας την πρώτη θέση που κρατούσε με χίλια ζόρια από τις εκλογές του 2012 και την οποία καταλαμβάνει πια ο ΣΥΡΙΖΑ,  σε απόσταση μάλιστα 3,87 ποσοστιαίων μονάδων.

Καμιά χοντροκομμένη αριθμητική δεν μπορεί να αθροίσει το ποσοστό της ΝΔ και το ποσοστό της μαδημένης καχεκτικής πασοκικής “Ελιάς” ή και του τηλεοπτικού παρα-πόταμου για να βγάλει μιαν ανύπαρκτη κυβερνητική πλειοψηφία. Αν μπορούσαν πολιτικά να αθροιστούν θα το κάνανε ήδη προεκλογικά σχηματίζοντας κοινό ή συμμαχικό ψηφοδέλτιο.
[...]
Είναι μεθοδολογικό λάθος να συγκρίνονται τα αποτελέσματα του 2014 με εκείνα των ευρωεκλογών του 2009 ή και των εθνικών εκλογών του Ιουνίου 2012.
[...]
Παρόλα αυτά οι λαϊκές δυσαρέσκειες και προσδοκίες συνεχίζουν να προσανατολίζονται κυριαρχικά προς τα αριστερά, προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό και συμπιέστηκαν τα άλλα αριστερότερα ψηφοδέλτια, πχ. της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή και του ΕΕΚ. Η ηγεσία του ΚΚΕ πάλι, δεν κρύβει την δυσφορία της για την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ, προτιμάει να εθελοτυφλεί και να λέει ότι τίποτα δεν άλλαξε, να μιλάει αυτάρεσκα για “τάσεις επανασυσπείρωσης” γύρω του, χωρίς να βλέπει ότι απέχει πια έτη φωτός από την πάλαι ποτέ ηγεμονία του, χωρίς να παλεύει άμεσα με πρόταση εξουσίας.
[...]
Η αποσύνθεση του αστικού πολιτικού συστήματος συνεχίζεται, κλιμακώνοντας την κοινωνική διάλυση και την απόγνωση, που τροφοδοτούν την απειλητική άνοδο της ναζιστικής “Χρυσής Αυγής” -παράλληλη με ανάλογα φαινόμενα σε όλη την Ευρώπη- που η καθεστωτική Αριστερά, στοχοπροσηλωμένη στον αστικό κοινοβουλευτισμό, στην νομιμότητα απέναντι στο κράτος και τον καπιταλισμό αδυνατεί να αντιμετωπίσει, όταν δεν ρίχνει και η ίδια λάδι στην φωτιά.
[...]
Σε δύσκολες συνθήκες πόλωσης, το ΕΕΚ έδωσε τολμηρά το παρόν και σ’ αυτήν την μάχη, χωρίς υλικά μέσα, αποκομμένο από τα ΜΜΕ, με μόνη δύναμη την κομμουνιστική αυταπάρνηση και το πολιτικό πάθος των μελών και υποστηρικτών του. Χωρίς αυταπάτες και μόλις στο όριο των 4,5 χιλιάδων ψήφων και του 0,08%, σπείραμε για το μέλλον. Προωθήσαμε πανελλαδικά το ασυμβίβαστο επαναστατικό μήνυμά μας: στην καταστροφική κρίση του συστήματος και σε μιαν ΕΕ φυλακή των λαών, χρεοκοπημένη κι όπου ο φασισμός σηκώνει κεφάλι, η μόνη διέξοδος είναι η εργατική εξουσία και οι Ενωμένες Σοσιαλιστικές Πολιτείες της Ευρώπης.

Το ΠΓ της ΚΕ του ΕΕΚ-Τροτσκιστές

26 Μαΐου 2014

Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Η διακαναλική συνέντευξη του ΕΕΚ για τις ευρωεκλογές 2014


Ανακοίνωση του ΕΕΚ για τον πρώτο γύρο των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών

Όπου οι εκπρόσωποι της  κυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου επιβίωσαν προσωρινά το πέτυχαν  δηλώνοντας  “ανεξάρτητοι” και “υπερκομματικοί”, μιμούμενοι τον... Γρίβα που “δοξάστηκε κρυπτόμενος”, και χρησιμοποιώντας ψηφοθηρικά και  ασύστολα τα τοπικά πελατειακά τους δίκτυα.
Οι προσωπικές επιλογές του  πρωθυπουργού Σαμαρά μαυρίστηκαν αγρίως και η ΝΔ απέτυχε, για πρώτη φορά  στα 40 χρόνια της Μεταπολίτευσης, να μπει στον δεύτερο γύρο στον μεγαλύτερο Δήμο της χώρας, τον δήμο της Αθήνας, όπου συγκεντρώνεται  το μεγαλύτερο μέρος του  πληθυσμού καθώς και στην μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, την Αττική.

 
Διαβάστε εδώ την πλήρη ανακοίνωση: http://www.eek.gr/index.php/announcements/2635-anakoinosi-typou-tou-eek-gia-ton-proto-gyro-ton-perifereiakon-kai-dimotikon-eklogon

Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Φωτογραφίες και χαιρετισμός από την συγκέντρωση του ΕΕΚ στον σταθμό των Πετραλώνων.

Η συγκέντρωση του ΕΕΚ στα Πετράλωνα ξεκίνησε στις 8 και έληξε στις 9μιση, με κεντρικό ομιλητή τον ΓΓ του Κόμματος, τον σύντροφο Σάββα Μιχαήλ.
Στην έναρξη της συγκέντρωσης διαβάστηκε ο παρακάτω μικρός χαιρετισμός εκ μέρους της τοπικής οργάνωσης:

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα στα Πετράλωνα και στο Κουκάκι, σας καλωσορίζουμε στη συγκέντρωσή μας που συνδιοργανώνουμε σήμερα μαζί με τους σφους του γειτονικού Τάυρου και της Καλλιθέας. Η συγκέντρωση γίνεται με αφορμή τη μάχη των ευρωεκλογών που δίνει όλο το Κόμμα πανελλαδικά. Και βέβαια δεν θα μπορούσε το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα να μην απευθυνθεί σε αυτές τις εργατικές γειτονιές, όπως εδώ στα Πετράλωνα, μια γειτονιά που κουβαλάει βαριά ιστορία, εδώ που οι ναζιστές κι οι ντόπιοι έλληνες συνεργάτες τους δολοφόνησαν το 44 ΕΑΜιτες κι ΕΠΟΝιτες, που το 2008 -στις μέρες της εξέγερσης σε όλη τη χώρα- τσιράκια εργοδοτών προσπάθησαν να δολοφονήσουν τη μετανάστρια καθαρίστρια Κουνεβα, εδώ που το 2013 χρυσαυγίτες δολοφόνησαν τον μεροκαματιάρη μετανάστη εργάτη Λουκμάν.
Σε αυτή τη γειτονιά της Αθήνας που ξέρει να περπατάει στο δρόμο των ταξικών αγώνων, μέσα από τις μαζικές λαικές της συνελεύσεις που ανέτρεψαν τα σχέδια των επίδοξων καταπατητών του ελεύθερου λόφου μας, μέσα από εγχειρήματα, στέκια, και δομές αυτοοργάνωσης που διατηρεί χρόνια τώρα και που αποδεικνύουν πως ενάντια σε όσους μας κλεβουν την υγεία, τη στέγη, την τροφή και την αξιοπρέπεια της ζωής μπορούμε και πρέπει να οργανωθούμε, μπορούμε και πρέπει να τους τσακίσουμε!

Ο δρόμος που μας λένε να ακολουθήσουμε όλα τα διαλυμένα αστικά κόμματα, η Νεα Δημοκρατία κι όλα τα ρετάλια του ΠΑΣΟΚ είναι δρόμος που βγάζει σε αδιέξοδο. Γι αυτούς η εργατική τάξη κι ο λαός είναι ο εχθρός τους. Μας χτυπάνε με απολύσεις, ανεργία, φοροκλοπές ακριβώς γιατί δουλεύουν για τα συμφέροντα των αφεντικών, των εργοδοτών, του κεφαλαίου, δουλεύουν για τα συμφέροντα του συστήματός τους, που λέγεται καπιταλισμός και που έχει χρεωκοπήσει. Όσα μνημόνια κι αν υπογράψουν, όσο κι αν μας ξεζουμίσουν αυτοί δεν πρόκειται να γιατρευτούν κι εμείς θα πεθαίνουμε! Για πόσο θα τους αφήνουμε να κερδίζουν χρόνο απο το χρόνο μας, τη δουλειά μας, τη ζωή μας? Μέσα σε αυτό τον κόσμο τον καπιταλιστικά φτιαγμένο δεν υπάρχει καμιά ελπίδα. Μόνο πείνα, θάνατος, βαρβαρότητα, εξευτελισμός, πόλεμος.

Όμως η εργατική τάξη διεθνώς δεν είμαστε διατεθειμένοι να πεθάνουμε, το αποδεικνύουν οι εκατοντάδες αγώνες σε κάθε γωνιά της γης. Η εργατική τάξη παλεύει για να ζήσει μέσα σε αυτό το χρεοκοπημένο σύστημα που προσπαθεί να σωθεί ξεθάβοντας τα φασιστικά του σκουλίκια. Οι φασίστες ενισχύονται από την αστική τάξη, τα αφεντικά, κράτος και παρακράτος πάνε χέρι χέρι-δεν έχουμε καμιά αυταπάτη. Κι ο μόνος στόχος τους είμαστε όλοι εμείς, η άνεργη κι εργαζόμενη εργατική τάξη κι όλος ο φτωχός λαός. Έχουμε όλη τη δύναμη αλλά για να την απευθερώσουμε πρέπει να οργανωθούμε.

Είμαστε υποχρεωμένοι να επαναστατήσουμε για να υπερασπιστούμε τη ζωή μας αλλά χρειάζεται να είμαστε ξύπνιοι για να νικήσουμε. Και θα είμαστε ξύπνιοι αν καταστρώσουμε πρόγραμμα και σχέδιο μάχης, αν οργανωθούμε, αν οργανώσουμε απεργία παντού σε δημόσιο και ιδωτικό τομέα, απεργία που δεν θα υποχωρήσει αν δεν ρίξει την κυβέρνηση των από πάνω. Που θα οργανώσει ο,τι χρειάζεται για να αρχίσουμε να κάνουμε εμείς κουμάντο στη ζωή μας, για να πάρουν την εξουσία οι απο κάτω, η εργατική τάξη. Μέσα απο συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς μας, να εκλέξουμε συμβούλια εργατών που θα σχεδιάσουν και θα συντονίσουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να μπορέσουμε να ζήσουμε.

Το ΕΕΚ λέει λοιπόν ξεκάθαρα πως το ερώτημα των εκλογών δεν είναι ποιό αστικό κόμμα μπορεί να βγάλει την ανθρωπότητα και τη φύση από την κρίση. Ή μάλλον στο ερώτημα αυτό η απάντηση είναι: κανένα αστικό κόμμα. Το ερώτημα των εκλογών είναι ποιά τάξη μπορεί να δώσει τέλος σε αυτή την κοινωνική καταστροφή. Η απάντηση για μας είναι η εργατική τάξη, οι άνεργοι κι οι εργαζόμενοι που έχουν στο πλευρό τους τον φτωχό και καταπιεσμένο λαό.

Αυτή την απάντηση η ρεφορμιστική αριστερά -επίσημη ή ανεπίσημη ρεφορμιστική αριστερά- δεν την δίνει. Οι ηγεσίες της κάνουν διαρκώς πίσω. Δεν βάζουν απλώς νερό στο κρασί τους. Βάζουν ξύδι, αχρηστεύουν το κρασί μας, δεν πίνεται!
Για μας, το ζήτημα της εξουσίας-ποιά τάξη έχει την εξουσία, ο επαναστατικός προλεταριακός διεθνισμός, η πάλη για τη διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το χτίσιμο ενωμένων σοσιαλιστικών πολιτειών στην Ευρώπη δεν είναι ούτε ευσεβείς πόθοι ούτε γενικολογίες. Είναι αναγκαία πάλη για το σήμερα. Η αριστερά που δεν παλεύει γι' αυτά, που τα αποκρύπτει, που τα στρογγυλεύει είναι μια αριστερά έτοιμη για νέες βάρκιζες, νέες προδοσίες. Όμως η ιστορική εποχή που ζούμε δεν αντέχει άλλες προδοσίες. Η εποχή μας χρειάζεται λύση εργατική, επανστατική και διεθνιστική. 


Το μήνυμα της προετοιμασίας αυτής της λύσης σας καλούμε να δώσετε στις 25 του Μάη ψηφίζοντας ΕΕΚ, έχοντας όλοι στο μυαλό μας πως οι εκλογές είναι μια στιγμή, οι μεγάλες μάχες έρχονται και χρειάζεται να οργανωθούμε και να προετοιμάσουμε την επόμενη μέρα.


Όλη την προηγούμενη εβδομάδα διατηρήθηκε τραπεζάκι στον σταθμό που προπαγάνδιζε τη συγκέντρωσή μας

Όλη την προηγούμενη εβδομάδα διατηρήθηκε τραπεζάκι στον σταθμό που προπαγάνδιζε τη συγκέντρωσή μας

Από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου έχουν κολληθεί εκατοντάδες αφίσες στα Άνω και Κάτω Πετράλωνα, στο Κουκάκι αλλά και στον Ταύρο.

Συγκέντρωση 16/5/14, 8μμ

Συγκέντρωση 16/5/14, 8μμ

Συγκέντρωση 16/5/14, 8μμ

ο ΓΓ Σάββας Μιχαήλ

Συγκέντρωση 16/5/14, 9μμ

Συγκέντρωση 16/5/14, 9μμ

Συγκέντρωση 16/5/14, 9μμ

Συγκέντρωση 16/5/14, 9μμ
 

Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Σύντομη εμφάνιση χρυσαυγιτών στην περιοχή των Πετραλώνων. Εκδιώχθηκαν κακήν κακώς.

Χθες Τετάρτη 7 του Μάη, αγέλη χρυσαυγιτών προσπάθησε να διανείμει προεκλογικό υλικό σε κεντρική περιοχή των Κ.Πετραλώνων.
Τις προηγούμενες μέρες είχε προσπαθήσει να τοποθετήσει αντίστοιχα φυλλάδια σε αμάξια στις γειτονιές, το οποίο αφαιρούνταν αυθόρμητα από αντιφασίστες.
Χθες όμως, δεν εντοπίστηκε μόνο το υλικό αλλά και η πηγή του.
 

Κι όπως πετάχτηκαν στα σκουπίδια τα χρυσαυγίτικα φυλλάδια, έτσι πετάχτηκαν κι οι χρυσαυγίτες μέσα στο πρώτο βαγόνι του ΗΣΑΠ από παρέα αντιφασιστών που τους έδιωξε πυξ λαξ από την γειτονιά.
Οι τοπ
ικές αστυνομικές δυνάμεις καταστολής, έτρεξαν σε στήριξη των χρυσαυγιτών χωρίς να προλάβουν να τους σώσουν. Για να μην μείνουν με άδεια χέρια, προχώρησαν σε μια εκδικητική, αναίτια κι άσχετη προσαγωγή. Ο προσαχθέντας αφέθηκε ελεύθερος λίγες ώρες μετά.

Η παραπέουσα κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου αφού υλοποίησε όλα τα κανιβαλικά αντεργατικά μέτρα μνημονιακής σφραγίδας, αφού απέλυσε χιλιάδες εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αφού ιδωτικοποίησε πλήθος δημόσιων αγαθών και κατέστρεψε κάθε ίχνος κοινωνικής πρόνοιας, επιστρατεύει στο πλαίσιο του κράτους έκτακτης ανάγκης, τις φασιστικές του συμμορίες.
Την ίδια στιγμή, τα συνεχώς εξελισσόμενα γεγονότα στην Ουκρανία αποδεικνύουν πως δεν υπάρχει καιρός για ταλαντεύσεις και υπεκφυγές, συμβιβασμούς και αυταπάτες. Οι εργαζόμενοι κι οι άνεργοι, όλα τα θύματα της καπιταλιστικής σκλαβιάς, είμαστε υποχρεωμένοι να τσακίσουμε κάθε είδους ναζιστικό απολειφάδι και τους κρατικούς του προστάτες, για να ανοίξουμε το δρόμο στη ζωή μας.
Αυτό αποδεικνύουν και οι αντιφασιστικές δράσεις στο Ελληνικό και στη Γλυφάδα.


Για να διασφαλίσουμε τη ζωή μας χρειαζόμαστε απαλλοτρίωση των ολιγαρχών κάτω από εργατικό έλεγχο, χωρίς καμιά αποζημίωση. Χρειαζόμαστε εδώ και τώρα, αναδιοργάνωση της κοινωνίας σε μια πραγματική σοσιαλιστική βάση, χωρίς αφεντικά και γρφειοκράτες.

Στο δρόμο του προλεταριακού διεθνισμού, με πρόγραμμα και οργανωμένο σχέδιο δράσης.


Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Κοινωνικός χώρος για την Υγεία: Πρόγραμμα Μαΐου

Αναδημοσιεύουμε από το blog της λαϊκής συνέλευσης Πετραλώνων, Θησείου Κουκακίου, το πρόγραμμα του κοινωνικού χώρου για την υγεία για τον μήνα Μάιο.