Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Χριστιανική ένωση(ΓΕΧΑ) διεκδικεί ιδιοκτησία δημοτικού σχολείου, οδηγώντας το ενδεχομένως σε κλείσιμο!

Γονείς και αλληλέγγυοι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί σήμερα Παρασκευή 21/11 στο 73ο Δημοτικό Σχολείο στα Πετράλωνα, διαμαρτυρόμενοι για την απαράδεκτη απαίτηση της ΓΕΧΑ να περάσει το σχολείο στην ιδιοκτησία της. Το 1949 το κράτος παραχώρησε στην ΓΕΧΑ έκταση για δενδροφύτευση. Η χριστιανική ένωση εξασφάλισε από τη χούντα το 1968 οικοδομικές άδειες και έχτισε κτήρια, τα οποία αργότερα χρησιμοποιήθηκαν από το δημόσιο ως σχολεία. Το 2003 το ΣτΕ αποφάσισε την διοικητική αποβολή της από το χώρο, όμως αυτό δεν υλοποιήθηκε ποτέ και σήμερα η ΓΕΧΑ εμφανίζεται πάλι σαν τσιφλικάς να διεκδικήσει το σχολείο! Τη Δευτέρα 24/11 θα είμαστε όλοι στον Άρειο Πάγο όπου εκδικάζεται η υπόθεση.


Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 73 Δ.Σ:

Από Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 73 Δ.Σ, Τρώων 2 Άνω Πετράλωνα
Θέμα κινητοποίηση για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του 73 Δ.Σ

Στη σύσκεψη των φορέων που πραγματοποιήθηκε στο 73 Δ.Σ Αθήνας Τετάρτη 19/11/14 στην οποία ανταποκρίθηκαν συλλογικότητες του Δημοτικού Διαμερίσματος (Σύλλογοι Γονέων και κηδεμόνων ,πολιτιστικοί σύλλογοι ,Συνδικαλιστικοί φορείς ,Δημοτικές παρατάξεις ,κάτοικοι της περιοχής ,γονείς κ.α.) με την συντριπτική πλειοψηφία εκφράστηκε η αντίθεση στην επιχείρηση κατάργησης του δημόσιου χαρακτήρα του κτηριακού συγκροτήματος του σχολείου μας.
Δηλώσαμε την αποφασιστικότητα μας να εναντιωθούμε με κάθε τρόπο στις παρασάγγας μακράν της Χριστιανικής Διδασκαλίας διαθέσεις της Γ.Ε.Χ.Α
Το 73 Δ.Σ είναι και θα παραμείνει Δημόσιο κτήριο που θα εξυπηρετεί τις εκπαιδευτικές ανάγκες των παιδιών μας.
Θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας
Παρασκευή 21/11/14 ώρα 8΄00 Έξω από το σχολείο μας
Δευτέρα 24/11/14 ώρα 9’00 στον Άρειο Πάγο που εκδικάζεται η υπόθεση.

Καλούμε όλες τις συλλογικότητες και τους κατοίκους της περιοχής να παραβρεθούν και να συμπαρασταθούν στον δίκαιο αγώνα μας.

ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ
ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ 73 ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ



Το έγγραφο διοικητικής αποβολής της ΓΕΧΑ που δεν εφαρμόστηκε ποτέ



Δεν υπάρχουν σχόλια: