Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Τετάρτη 19/3 στις 9πμ: ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ / Όλοι στο Πρωτοδικείο στο πλευρό των αναρχικών συντρόφων από το στέκι Αντίπνοια!

Τον Ιούνη του 2008 χρυσαυγίτες επιτέθηκαν στο αναρχικό στέκι "Αντίπνοια" που βρίσκεται στα Κ.Πετράλωνα, μαχαιρώνοντας 2 αναρχικούς συντρόφους. 

Η επίθεση προοικονόμησε επιθέσεις που ακολούθησαν μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη 2008 στην περιοχή: την δολοφονική επίθεση από τσιράκια της εργοδοσίας ενάντια στην μετανάστρια καθαρίστρια και συνδικαλίστρια Κ.Κούνεβα τα τέλη του Δεκέμβρη του 2008, την νεοναζιστική δολοφονία του μετανάστη εργάτη Σαχτζάντ Λουκμάν τον Γενάρη του 2013. 
Αλλά και στο Κερατσίνι, εκεί όπου έπεσε νεκρός από ναζιστικά μαχαίρια ο αντιφασίστας εργάτης Παύλος Φύσσας. 

Η εργατική τάξη μετράει τις πληγές στο σώμα της από τα καταστροφικά Μνημόνια που έχουν διαλύσει κάθε όρο ζώης και ύπαρξής της. Οι χρυσαυγίτες έρχονται για να πληθύνουν αυτές τις πληγές και να συνδράμουν στο έργο του αστικού κράτους και των αστικών κυβερνήσεων. Το αστικό κράτος πάει πακέτο με τους παρακρατικούς μηχανισμούς κι είναι σαφώς ψευδαίσθηση να περιμένουμε πως θα καταργήσει τον εαυτό του μέσα από αποφάσεις αστικών δικαστηρίων. Καθήκον μας είναι η πάλη για ενότητα και πολιτική ανεξαρτησία της εργατικής τάξης. Αυτό το καθήκον αποκρυσταλλώνεται στην πάλη για τη δημιουργία Ενιαίου Μετώπου απελευθερωμένου από αστικές και ρεφορμιστικές επιρροές. Με εργατικές πολιτοφυλακές και ομάδες αυτοάμυνας ενάντια στους φασίστες και στο αστικό κράτος, η εργαζόμενη κι η άνεργη εργατική τάξη μαζί με όλο τον φτωχό λαό θα τους τσακίσει όλους τους: κράτος και παρακράτος!

Στεκόμαστε στο πλευρό των συντρόφων της Αντίπνοιας. Η οργάνωση Πετραλώνων-Κουκακίου του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος, προπαγανδίζει την συμμετοχή όλων στη δίκη των νεοναζί για να μην τους μείνει σπιθαμή χώρου μέσα στην δικαστική αίθουσα κι αναρτά πανό σε κεντρικά σημεία των Άνω και Κάτω Πετραλώνων.

στον Σκλαβενίτη
στον σταθμό ΗΣΑΠ
στην Τρώων


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Mpravo syntrofoi