Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Οικονομική στήριξη για τα δικαστικά έξοδα της δίωξης του συντρόφου Σάββα Μιχαήλ, ΓΓ του ΕΕΚ.


Αγαπητοί σύντροφοι, συντρόφισσες, φίλες και φίλοι,

Εκ μέρους της ΚΕ του ΕΕΚ θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά για το τεράστιο κύμα συμπαράστασης στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς, σε κάθε γωνιά της γης.
Η μεγαλειώδης ανταπόκριση στο κάλεσμα μας για υποστήριξη και αλληλεγγύη έχει ήδη αρχίσει να γίνεται μπούμερανγκ στην προσπάθεια των  νεοναζί και της ελληνικής κυβέρνησης να φιμώσουν και να ποινικοποιήσουν τον αντιφασιστικό λόγο και δράση.
Το ΕΕΚ είναι ένα κόμμα που αντλεί τους οικονομικούς του πόρους αποκλειστικά από συνδρομές μελών και φίλων. Αυτές τις μέρες ξεκινάει μια δικαστική μάχη που πέρα από το ότι είναι άγνωστο πόσο θα διαρκέσει, τα δικαστικά έξοδα έχουν ήδη ξεπεράσει κατά πολύ τις οικονομικές μας δυνατότητες.
Αυτός είναι ο λόγος που αποφασίζουμε να ζητήσουμε τη βοήθεια σας και σε οικονομικό επίπεδο, προκειμένου να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τον αγώνα αυτό που μας αφορά όλους.
Στηρίξτε τον αγώνα μας ανάλογα με τις δυνατότητες σας. Οποιαδήποτε οικονομική ενίσχυση -μικρή ή μεγάλη- είναι για μας αναγκαία.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων,
η ΚΕ του ΕΕΚ

Παρατίθεται τραπεζικός λογαριασμός. Για οποιαδήποτε κατάθεση να χρησιμοποιηθεί η αιτιολογία "diki savvas"

Εθνική τράπεζα: 18462102601

I-ban λογαριασμου:  GR 2101101840000018462102601

Συνέντευξη Τύπου για τη δίωξη του σφου ΓΓ του ΕΕΚ Σάββα Μιχαήλ

Σχετικά με την υπόθεση της δίωξης από τους χρυσαυγίτες καθώς και με την εξέλιξη του μεγαλειώδους διεθνούς κινήματος αλληλεγγύης μπορείτε να διαβάσετε εδώ: http://diki-savvas.blogspot.gr/ καθώς και εδώ: https://www.facebook.com/pages/The-Golden-Dawn-vs-Savvas-Michael-and-Constantine-Moutzouris-legal-case/377757895680546?fref=ts


Φωτογραφίες και κείμενο που διαβάστηκε στην εκδήλωση μνήμης των δολοφονηθέντων αγωνιστών του '44 στα Πετράλωνα

Στις 28 Αυγούστου του 1944 έγινε στα Παλιά Σφαγεία το τελευταίο μπλόκο των Γερμανών.
Εκεί, αφού δολοφόνησαν αγωνιστές, οι ναζί έκαναν πλιάτσικο σε νοικοκυριά και μετά τα έκαψαν.


Ακολουθεί ο χαιρετισμός της κομματικής οργάνωσης του ΕΕΚ στα Πετράλωνα, στην εκδήλωση μνήμης και αντίστασης που έλαβε χώρα την 28η Αυγούστου στην πλατεία Μερκούρη.Οι συγκεντρωμένοι πορευτήκαμε προς την πλατεία Ελπίδας, όπου βρίσκεται το μνημείο δολοφονηθέντων αγωνιστών απο τους ναζί και τους ντόπιους συνεργάτες τους.


Σφισσες και σφοι, αγωνιστές και αγωνίστριες της ζωής,
Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα, το ΕΕΚ, είναι εδώ και χαιρετίζει την εκδήλωση μνήμης κι αντίστασης, είμαστε εδώ γιατί φυλάμε στην καρδιά και στο μυαλό μας τους νεκρούς του εργατικού και λαϊκού κινήματος, τους νεκρούς μας, δεν ξεχνάμε τους δολοφονημένους ΕΑΜιτες και ΕΠΟΝιτες, κάθε αγωνιστή που πάλεψε και πέθανε στον αγώνα ενάντια σε όσους μας κλέβουν το ψωμί και την αξιοπρέπεια της ζωής.

Σφισσες και σφοι, αγωνιστές των Πετραλώνων,
Ο ναζισμός δεν έχει σύνορα, όπως σύνορα δεν έχει η εκμετάλλευση κι η καταπίεση, όπως σύνορα δεν έχει η παγκόσμια κρίση του καπιταλισμού αλλά ούτε κι ο ταξικός πόλεμος που έχει ήδη ξεκινήσει για να τσακίσει του καπιταλιστές και τα φασιστικά τους τσιράκια. Ήταν ντόπιοι-δηλαδή Έλληνες- οι συνεργάτες των ναζί που έδειξαν το ’44 στους ναζιστές ποιους να δολοφονήσουν στα Παλιά Σφαγεία. Κι εκείνοι που άπλωσαν τη θηριωδία των στρατόπεδων  συγκέντρωσης-τον ίδιο τον θάνατο- έχουν σήμερα απόγονους: Πλεύρηδες, Κασσιδιάρηδες, Μιχαλολιάκους κι όλους εκείνους που επίσημα υμνούν τη φρίκη του Άουσβιτς και του Τρίτου Ράιχ όπως κι όλη τη βαρβαρότητα των εγκλημάτων των προγόνων τους-Γερμανοτσολιάδων και Χιτών της κατοχής. Έχουν και ανεπίσημους θαυμαστές, ανθρώπους της κυβέρνησης που χτίζουν Αμυγδαλέζες.

Η επικίνδυνη καρικατούρα των Χρυσαυγιτών και ακροδεξιών δεν φανερώνεται σε κενό χρόνο και χώρο. Γεννιούνται και μεγαλώνουν στο σκοτάδι του κράτους των αστών-μιας χούφτας άχρηστων που μας κλέβουν τη ζωή. Ζουν στο σκοτάδι της παγκόσμιας συστημικής κρίσης, στον πάτο του κοινωνικού βούρκου που δημιουργεί ο χρεωκοπημένος καπιταλισμός, ένα σύστημα που δεν έχει να δώσει τίποτα άλλο εκτός από πείνα, θάνατο, βαρβαρότητα, εξευτελισμό, πόλεμους. Υπάρχουν στο σκοτάδι αλλά βγαίνουν στο φως. Ενισχύονται από τον καπιταλισμό σήμερα που το φως των επαναστάσεων των αραβικών λαών λούζει την ελπίδα μας. Μαζί και των εργατικών αγώνων όπως των εργαζόμενων στα σχολειά μας, στην ΕΡΤ μας, στα μέσα μαζικής μεταφοράς μας. Έρχονται από το σκοτάδι για να πνίξουν το φως, για να καταστείλουν την επαναστατική διέξοδο που υποχρεωτικά θα ακολουθήσουμε όλοι εμείς, εργαζόμενοι κι άνεργοι, αν θέλουμε να ζήσουμε και που χρειάζεται να προετοιμάσουμε ξεκινώντας από την ένωση όλων των δεκάδων, καθημερινών, ηρωικών αλλά μεμονωμένων εργατικών αγώνων κάτω από τη σημαία της γενικής πολιτικής απεργίας διαρκείας: Για να ανατρέψουμε την κυβέρνηση και κάθε προσπάθεια αστικής κυβέρνησης και να ανοίξουμε το δρόμο για την κυβέρνηση των εργατικών συμβουλίων, για μια εξουσία εργατική, από μας για μας!

Ο καπιταλισμός και τα κράτη του παίζουν το τελευταίο τους χαρτί, αυτό του φασισμού νομίζοντας ότι μπορούν να επαναλάβουν εκείνο που έγινε μετά το κραχ του ΄29  με την άνοδο του ναζισμού και των φασιστικών κινημάτων. Όσες ομοιότητες κι αν υπάρχουν με το χτες, αυτές οι ομοιότητες δεν μπορούν να ξεπεράσουν το γεγονός της εκτεταμένης παγκόσμιας αλληλοσύνδεσης στην οικονομική και κοινωνική ζωή σήμερα, ούτε το γεγονός του βάθους της ζημιάς του συστήματος σήμερα, ούτε το γεγονός της ιστορικής εμπειρίας που βρίσκεται ενσωματωμένη τόσο στον τρόπο που η αστική τάξη επιχειρεί να αντιμετωπίσει την κρίση όσο –κυρίως- στον τρόπο που η εργατική τάξη κι όλοι οι από κάτω κινητοποιούμαστε σήμερα. 

Υπάρχουν χιλιάδες ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής αλλά δεν υπάρχει –ακόμη- ένα μαζικό φασιστικό κίνημα. Και δεν θα κάνουμε το λάθος να περιμένουμε να γίνει μαζικό! Ήδη έχουν φτιάξει ομάδες κρούσης που επιτίθενται και εγκληματούν ενάντια σε μετανάστες και σε αγωνιστές της Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου. Όμως οι ομάδες αυτές έχουν τη στήριξη και κάλυψη των ΜΑΤ και της ασφάλειας, έχουν την κάλυψη του αστικού κράτους. Η ίδια η κυβέρνηση χρησιμοποίει όλη την πολιτική ατζέντα και την ιδεολογία της Χρυσής Αυγής. Στόχος τους είναι από κοινού να αντιμετωπίσουν τον πραγματικό τους εχθρό που δεν είναι άλλος από το εργατικό κίνημα, την αγωνιζόμενη εργατική τάξη. Τώρα που η κυβέρνηση  χτυπάει πιο σκληρά από ποτέ τον εργαζόμενο λαό με απολύσεις, διαθεσιμότητες, φοροκλοπές , τώρα είναι που επιχειρούν να ποινικοποιήσουν τον αντιφασιστικό λόγο και δράση. Σε λίγες μέρες-στις 3 Σεπτέμβρη- φτάνει η ώρα για μια δίκη πρωτοφανή. Χρυσαυγίτες όπως ο Παναγιώταρος κι η Σκορδέλη σέρνουν σε δίκη τον Σάββα Μιχαήλ, γενικό γραμματέα της πολιτικής μας οργάνωσης, του ΕΕΚ.  Οι κατηγορίες κατά του Σάββα Μιχαήλ δεν έχουν να κάνουν με ποινικά κολάσιμες πράξεις αλλά με μια πολιτική αντιφασιστική προκήρυξη του ΕΕΚ καθώς και με το σύνθημα «Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΡΕΜΑ».  Είναι λοιπόν φανερό πως η ΧΑ κόβει και το αστικό κράτος κι η δικαιοσύνη τους ράβει, προκειμένου να δημιουργήσουν ένα δεδικασμένο τεράστιας πολιτικής σημασίας. Αυτός είναι ο λόγος που παίρνουμε την ευκαιρία στην σημερινή συγκέντρωση να καλέσουμε όλους σας την Τρίτη που έρχεται, 3 Σεπτέμβρη, στις 8.30 το πρωί στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Γιατί η δίωξη του Σάββα Μιχαήλ αφορά τους πάντες, όλη την Αριστερά και το αναρχικό κίνημα, κάθε αντιφασίστα, κάθε αγωνιστή, κάθε εργαζόμενο που παλεύει για τη ζωή του. Ξεκινώντας από το EEK οι ναζιστές και οι συνοδοιπόροι τους εισαγγελείς επιχειρούν να φιμώσουν τον αντιφασιστικό λόγο και να ποινικοποιήσουν την αντιφασιστική δράση. Δεν είναι τυχαίο πως ήδη καλείται σε απολογία ο συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ Πέτρος Κωνσταντίνου, μετά από εντολή αρχιμπάτσου της Ασφάλειας και με πρόσχημα ανακοίνωση της κίνησης σχετικά με τους βασανισμούς της ΕΛΑΣ.

Συναγωνίστριες και συναγωνιστές,
Είναι βέβαιο πως το χτες υπάρχει στο σήμερα, πάνω απ’ όλα σαν ανοιχτή πληγή, σαν ανοιχτός λογαριασμός με την Ιστορία. Η αντιφασιστική-επαναστατική Αντίσταση και ο εμφύλιος πόλεμος, η χαμένη επανάσταση του 41-49 είναι η δική μας ανοιχτή πληγή αλλά και ο δικός τους τρόμος που αναβιώνει σε ώρες κρίσης τους, όπως και το Πολυτεχνείο ’73 και ο Δεκέμβρης ’08 που προσπαθούν με μανία να λασπώσουν. Με άλλα λόγια, αν το χτες υπάρχει στο σήμερα είναι μόνο για να προετοιμάσει το αύριο κι από αυτή την άποψη δεν υπάρχουν περιθώρια για αυταπάτες εθνοκεντρικών δήθεν λύσεων. Δεν υπάρχουν περιθώρια για αποσπασματικές μειοψηφικές αψιμαχίες ενάντια στις ναζιστικές συμμορίες. Ακόμη περισσότερο δεν υπάρχουν περιθώρια για δημοκρατικές διαμαρτυρίες στα πλαίσια του κοινοβουλευτισμού. Πρέπει άμεσα να προετοιμάσουμε την κοινή μας δράση: εργατικών οργανώσεων, λαϊκών συνελεύσεων, κοινωνικών κινημάτων με άξονα το Ενιαίο Μέτωπο κατά του φασισμού που θα περιλαμβάνει κοινωνικά δίκτυα αλληλεγγύης, αυτοοργάνωσης και διεκδίκησης και ομάδες εργατικής-λαϊκής αυτοάμυνας.

Τιμάμε τους νεκρούς μας και θα εκδικηθούμε για τους νεκρούς μας.  Ο μόνος λόγος που υπερασπιζόμαστε τα λόγια του συνθήματος «ο λαός δεν ξεχνά τους φασίστες τους κρεμά» είναι επειδή σκοπεύουμε να το κάνουμε πράξη.


Εκ μέρους του ΕΕΚ, σας ευχαριστούμε για το χρόνο σας.






http://www.eek.gr/index.php/12th-eek-convention

12ο Συνέδριο του ΕΕΚ