Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Αθώοι για την ηθική αυτουργία οι 3 συναγωνιστές από το κίνημα ενάντια στην καγκελοποίηση του Φιλοπάππου. Ευφάνταστες κι εκδικητικές όμως οι δικαστικές αρχές, 'ανακάλυψαν' και καταδίκασαν στα μισά της δίκης(!) για άλλες(!) κατηγορίες, τους 2 εξ αυτών.



Πραγματοποιήθηκε χθές Παρασκευή 1 Νοέμβρη, η συνέχεια της εκδίκασης της έφεσης που είχαν υποβάλλει συναγωνιστές και συναγωνίστριες κάτοικοι  των Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου.

Η δίκη ξεκίνησε στις 9 ακριβώς καθώς είχε το νούμερο 1 στο πινάκιο. Υπήρξε σταθερή παρουσία 30-40 αλληλέγγυων απ’ τη γειτονιά αλλά και συνολικά απ’ το κίνημα, μεταξύ αυτών και συντρόφων του ΕΕΚ απ’ την περιοχή.

Η κατηγορία της ηθικής αυτουργίας περί υποκίνησης-καθοδήγησης για να ριχθούν τα κάγκελα της περίφραξης του λόφου, για ακόμη μια φορά δεν μπορούσε να στηριχθεί στα σοβαρά από κανένα μάρτυρα κατηγορίας. Ήταν εξ αρχής αδιανόητο και μόνο που επιχείρησαν να συνδέσουν την προπαγάνδιση της ελεύθερης πρόσβασης στο λόφο με την ηθική αυτουργία της –έτσι κι αλλιώς κοινωνικά δίκαιης- πράξης αφαίρεσης των κάγκελων από ελεύθερο δημόσιο χώρο.

Μετά από μια μαραθώνια διαδικασία, η απόφαση του δικαστηρίου βγήκε στις 3μιση το μεσημέρι(!) η οποία αθώωνε τους 3 συναγωνιστές απ’ την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας. Οι μηχανισμοί της αστικής δικαιοσύνης, ενός κράτους σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, δεν αισθάνονται προφανώς σίγουροι πως μπορούν να πείσουν για την καταδίκη που θα ‘θελαν, χωρίς να επέλθουν επιπλέον τριγμοί στο οικοδόμημά τους.

Το δικαστήριο καταδίκασε όμως για λόγους εκδίκησης, τους 2 από τους 3 αγωνιστές, σε 5 μήνες με 3μηνη αναστολή, εφευρίσκοντας απ’ το πουθενά μια κατηγορία... «προτροπής σε διάπραξη πλημμελήματος». Αυτό είναι σχετικά πρωτοφανές: στα μισά της δίκης να διαπιστώνουν πως 'δεν τους δένει το γλυκό' και να καταδικάζουν για κατηγορίες ανύπαρκτες βάσει του κατηγορητηρίου που έγινε η δίκη!

Η οργή του λαού και η πυγμή της εργατικής τάξης θα δικάσει στις κεντρικές πλατείες των γειτονιών όλους τους κλακαδόρους των καπιταλιστών.

Διαβάστε εδώ για την πρώτη μέρα της εκδίκασης της έφεσης: http://eekpetralona.blogspot.gr/2013/10/11113.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: