Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Νίκη στην απεργία των καθηγητών! Όλοι στο σημερινό συλαλλητήριο στα Προπύλαια!

Με 90% συμμετοχη στα γυμνάσια και λύκεια των Πετραλώνων, ξεκίνησε σήμερα η απεργία των καθηγητών. Τα πανελλαδικά ποσοστά κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα. Σύντροφοι του ΕΕΚ βρέθηκαν σήμερα από νωρίς το πρωί στο 9ο λύκειο επί της Τρώων, συμπαραστεκόμενοι στον απεργιακό αγώνα των καθηγητών.

Ολοι στο πλευρό των καθηγητών!
Ολοι σήμερα στο συλλαλητήριο στις 12μμ!

Ανακοίνωση του ΕΕΚ που μοιράζεται στα σχολεία και στις κινητοποιήσεις των καθηγητών:


ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΜΑΖΙΚΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Δεν θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και τους τροικανούς πάτρονές τους, να μας μετατρέψουν σε έθνος αποκλήρων.

Δεν θα επιτρέψουμε στα ντόπια και ξένα καπιταλιστικά παράσιτα, που ζουν πίνοντας το αίμα του λαού, να καταστρέψουν την εργατική τάξη. Δεν θα επιτρέψουμε στον ιστορικά χρεοκοπημένο ζόμπι καπιταλισμό να καταστρέφει τις ζωές και την αξιοπρέπεια του εργαζόμενου λαού.

Ο αγώνας σήμερα δεν είναι για το ένα ή για το άλλο ζήτημα - είναι αγώνας για την ΖΩΗ.

Δεκάδες χιλιάδες καθηγητές σε όλη την χώρα αψηφώντας τον πόλεμο λάσπης της κυβέρνησης και των ΜΜΕ υπερψήφισαν με συντριπτικές πλειοψηφίες την πρόταση για απεργία διαρκείας με την μορφή των επαναλαμβανομένων 5νθήμερων απεργιακών κινητοποιήσεων. Με την πράξη τους αυτή έστειλαν ένα μήνυμα αγώνα και αξιοπρέπειας σε όλη την κοινωνία.
Αυτή η απόφαση υπερψηφίστικε, παρά την απογοήτευση που έχουν οι καθηγητές από το συνδικαλιστικό πραξικόπημα της ηγεσίας της ΟΛΜΕ, [ΣΥΝΕΚ (ΣΥΡΙΖΑ) και ΔΑΚΕ], που σταμάτησε τον Μάϊο την, με συντριπτικές πλειοψηφίες, απόφαση για απεργία στις εξετάσεις. Αυτή η πράξη είχε σαν αποτέλεσμα μέσα στο καλοκαίρι 2800 καθηγητές να χάσουν την δουλειά τους -οδηγούμενοι στη  διαθεσιμότητα- και χιλιάδες μαθητές να πεταχτούν έξω από την τεχνική εκπαίδευση με την κατάργηση των αντίστοιχων ειδικοτήτων.

Για άλλη μια φορά το ΠΑΜΕ, όπως και τον Μάϊο, αντιτάχτηκε στην θέληση των καθηγητών για αγώνα διαρκείας. Υποστήριξε και πάλι την μόνη πρόταση, 48ωρη απεργία με την ΑΔΕΔΥ, που αντιτίθετο στην απεργία διαρκείας και για αυτό τον λόγο σε πολλές ΕΛΜΕ η πρόταση του ΠΑΜΕ ψηφίστηκε από ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ.
Το κατ’ ευφημισμό νομοσχέδιο για το «νέο σχολείο» στέλνει στην ανεργία χιλιάδες καθηγητές και χιλιάδες παιδιά έξω από τα σχολεία. Tα αιτήματα για σταμάτημα των απολύσεων και ανατροπή του νομοσχεδίου δεν είναι κλαδικά, είναι πολιτικά και αφορούν το σύνολο της κοινωνίας. Οι απολύσεις καθηγητών μπορούν να γίνουν μόνο αν διώξουν τη νεολαία από τα σχολεία. Ο αγώνας είναι για το δικαίωμα στην Παιδεία και αφορά όλη την κοινωνία.

Την ίδια στιγμή στην ίδια εργασιακή κατάσταση βρίσκονται και χιλιάδες άλλοι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και ευρύτερο Δημόσιο. Οι εργαζόμενοι στην Υγεία, στους Δήμους, στην Ανώτατη Εκπαίδευση, στους οργανισμούς, στα υπουργεία, στον ΟΑΕΔ κ.α., αλλά και στα εργοστάσια (ΛΑΡΚΟ, ΕΛΒΟ, ΕΑΣ αλλά και ΔΕΗ) αντιμετωπίζουν το κίνδυνο των μαζικών απολύσεων.

Οι εργαζόμενοι, σε όλους τους χώρους πρέπει να πάρουν αποφάσεις για απεργίες με γενικές συνελεύσεις, με απεργιακές επιτροπές και με συντονισμό των αγώνων. Η συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ αλλά και οι γραφειοκρατίες των διαφόρων Ομοσπονδιών είναι ανίκανες να οργανώσουν αυτόν τον αγώνα· αυτό το καθήκον πέφτει στις πλάτες των εργαζομένων. Είναι ανάγκη να ξεπεράσουμε τις γραφειοκρατίες και οι εργαζόμενοι μέσα από ανεξάρτητα όργανα να οργανώσουμε τους αγώνες μας.

Kαλούμε την εργατική τάξη και κυρίως τη νεολαία να σταθούν στο πλευρό των απεργών καθηγητών, με απεργίες, διαδηλώσεις και καταλήψεις στηρίζοντας με κάθε τρόπο τον αγώνα. Ο αγώνας και οι μάχες που έχουμε μπροστά μας, δεν είναι απλά αγώνας συμπαράστασης σε κάποιο τμήμα εργαζομένων, είναι αγώνας εδώ και τώρα για την ανατροπή της κυβέρνησης της φτώχειας και της καταστροφής. Αυτό που απαιτείται είναι η άμεση πάλη για την οργάνωση από τα κάτω, με μαχητικά σωματεία, απεργιακές επιτροπές και Κέντρα αγώνα, συνελεύσεις γειτονιών και κάθε μορφής αυτο-οργάνωσης, Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας. Για την ανατροπή της κυβέρνησης των τροϊκανών. Όταν καταστρέφουν τις ζωές και την αξιοπρέπεια μιας κοινωνίας η EΠANAΣTAΣH EINAI KAΘHKON!

Kάτω τα μνημόνια και οι τρόικες – διαγραφή του χρέους, πρόγραμμα εργατικής σοσιαλιστικής εξόδου από την κρίση. Kάτω η κυβέρνηση Σαμαρο-βενιζέλων. Eργατική εξουσία.
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
10-9-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: