Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Ε' ΕΛΜΕ: "ΑΡΙΣΤΑ" στην απεργία διαρκείας με 5νθήμερες επαναλαμβανόμενες!

Σημαντική νίκη για τους εργαζόμενους καθηγητές η απόφαση της συνέλευσης της τοπικής Ε' ΕΛΜΕ(Ταύρος-Πετράλωνα-Κουκάκι) για κήρυξη πενθήμερων επαναλαμβανόμενων απεργιών με ενδιάμεσες γενικές συνελεύσεις.
Πάνω από 150 καθηγητές συμμετείχαν στην χθεσινή(5/9) συνέλευση και "μηδένισαν" λογικές ήττας ή λανθάνουσας προδοσίας, υπερψηφίζοντας το πλαίσιο πρότασης για απεργία με διάρκεια, ενάντια στην εκτόνωση των αγώνων. Καταψηφίστηκαν μαζικά οι προτάσεις του ΠΑΜΕ(ΚΚΕ) περί 48ωρης απεργίας 18-19 Σεπτέμβρη αλλά και οι προτάσεις της Αυτόνομης Παρέμβασης(ΣΥΡΙΖΑ) περί... "ναι μεν αλλά... όχι τώρα".

Στο 1/3 των συνελέυσεων που έχουν γίνει πανελλαδικά μέχρι στιγμής, η πρόταση για απεργία διαρκείας με τη μορφή των πενθήμερων επαναλαμβανόμενων συγκεντρώνει το 91% των ψήφων. Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ στηρίζουν τις προτάσεις του ΠΑΜΕ.

Στον αγώνα για τη ζωή κανείς δεν είναι μόνος. Σύντροφοι της κομματικής μας οργάνωσης στα Πετράλωνα βρέθηκαν δίπλα στους καθηγητές, μοιράζοντας την ανακοίνωση της "πρωτοβουλίας για Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών" στην οποία συμμετέχουμε. http://kentroagona-ergaton.blogspot.gr/2013/09/7-5.html

Στηρίζουμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις των καθηγητών. Τα σχολεία να γίνουν ανεξάρτητα από γραφειοκράτες ΚΕΝΤΡΑ ΑΓΩΝΑ για όλο το λαό, με μαζικές απεργίες των καθηγητών και καταλήψεις των μαθητών.

Η ΔΕΘ να γίνει η πρώτη ευκαιρία να δείξουν τα δόντια τους στην παραπαίουσα κυβέρνηση.
Όλοι στο πλάι τους. Όλοι στο δρόμο του αγώνα.Όλοι στην Καμάρα της Θεσσαλονίκης στις 5:30 το απόγευμα.

Να παλέψουμε για την οργάνωση της γενικής πολιτικής απεργίας που έχουμε ανάγκη!









Δεν υπάρχουν σχόλια: